E-company

Services

Products

OSMANLI SÂLNÂMELERİ VE NEVSÂLLERİ

"Osmanlı Sâlnâmeleri ve Nevsâlleri Bibliyografyası ve Toplu Kataloğu" adlı bu 2 ciltlik eser, yerli ve yabancı araştırmacılarımıza yeni araştırma ve inceleme konularının kapılarını açmaktadır. "Osmanli Yıllıkları" olarak da adlandırılan bu eserler, bir senelik olayları topluca göstermek üzere hazırlanıp, yayınlanmışlardır. Amacı ise, Osmanlı döneminde merkezi idare ile taşra, yönetenler ile yönetilenler arasında iletişim kurulması, halkın, kamu görevlilerinin ve daha başka iç ve hatta diş çevrelerin bilgilendirilmesine yardımcı olmaktadır.

Cumhuriyet döneminde bir süre yayınlanmaya devam edilmiş isede 1847-1922 tarihleri arasında 75 yıllık kritik bir dönemde yayınlanmıs sâlnâmeler çok ünlüdür. Bunlar anılan döneme dair tarih, coğrafya, hukuk, istatistik, idari yapı ve askerlik, şahis biyografileri, ekonomik, sosyal, bilimsel, egitim, kültür ve diger alanlarda çok önemli bilgiler ihtiva etmektedirler. Devlet, vilayet, bakanlıklar ve diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli konularda hazırlanmış söz konusu yıllıkların sayısı şimdilik 730 olarak saptanmıştır.Bu zengin bilgi kaynaklarının kimlikleri, özellikleri ve içindekiler ile bunların nerelerde hangi kütüphanelerde bulunduklarını da gösteren çalışma, o döneme dair bazı belgelerle de desteklenmiştir.

ONLINE SIPARIS
FIYATI : 100 $ / 130 YTL ( Türkiye içinde )

Ana Sayfa :: Yayinlar :: Linkler :: ISMN :: Iletisim